Referat 2015 fra Oslo

Matchen ble spilt den første helgen i september. Vi var 12 meget motiverte spillere som fikk en stille overfart med overraskende god mat på Stena-båten.

Vi har hatt bjella trygt plassert i peisestuen i Oslo det siste året, men for 2 år siden spilte danskene skjorta av oss med deres rufsete vær på hjemmebane. Det så ikke veldig lyst ut da vi kjørte ut av båten fredag morgen i øs, pøs regnvær, men det snudde heldigvis fort. Kl. 11 vel fremme på Aalborg golfklubb så skinte solen, og vi fikk den pangstarten vi håpet på.

Etter fredag foursomes står det 4 – 2 i OGK sin favør med flere jevne kamper. Kampene går til hull 16 eller senere med unntak av 1 match som endte 7/5 i OGK sin favør. På kvelden hadde vi våres tradisjonsrike middag med den danske kapteinen i Aalborgs trivelige gater.

Lørdag starter fourball (bestball) og jammen var været tilbake i godt lumsk dansk høstvær. Her var det vind, regn, hagl, og Tors hammer som banket på.

Tidvis var hele banen «casual water», men vi fikk fullført og satte stor pris på noen varmt i klubbhuset.

Danskene tok vare på muligheten etter en solid 4 – 2 seier i Aagk sin favør. Her ble det 3 kamper som tidlig gikk i Aagk sin favør. Nå lå alt til rette for en solid avslutning på søndagen med 6 – 6 etter 2 dager.

Danskene ga oss en fantastisk bevertning i klubbhuset med underholdning og en dessert som kommer til å stå i historie bøkene til vi har 3 dager uten vind i Danmark! En tallerken med bær, karamelliserte nøtter og rødgrøt med fløde som kanskje gjorde oss litt for salige til søndagen. Danskenes Erik Kiis satte punktum med en flott fremføring av Åge Aleksandersens «Lys og Varme».

Søndagens singler ble en spennende affære. Alle våre spillere: Yngve Gundersen, Gunnar Skrautvol, Inge Fjelstad, Tim Bye (visekaptein), Per Foseid, Stein Oppedal, Trygve Sundbø, Ingar Lae, Christian Sommerfeldt, Ole Martin Beck, Erik Piene og Trygg Thu (Kaptein) kjempet til the bitter end. Selv med 2 poeng i OGK sin favør når de 2 siste ballene kom inn var det dessverre 0,5 poeng for lite til å bringe bjella tilbake til Oslo.

Henrik Holm fikk æren av å sikre det nødvendig siste poenget til Aagk i match 9. Peter Pein med sitt følge får ta godt vare på bjella til den skal tilbake til Oslo i 2016.