Ålborgmatchen 2016

Årets match foregikk 2.-4. september i strålende sol alle 3 dagene.

Foursomene fredag ble en jevn batalje og stillingen ble 3-3 etter at alle lagene var kommet inn. Bestballene lørdag ble om mulig enda jevnere så her ble det også 3 poeng til hvert av lagene.

Lørdag kveld hadde Bogstad Country House, ved Siri, stelt i stand et vidunderlig måltid for oss og stemningen ble meget god. Det var nok forhåpninger om å stifte litt mer bekjentskap med de 24 damene i naborommet, men det var tydelig at alle 4 lagene prioriterte en litt tidligere avslutning for å vippe matchen riktig vei i søndagens singler.

I søndagens singler var det Oslo laget som tok føringen. Når de 2 siste flightene var på vei inn så var det behov for 1/2 poeng til Oslo for å sikre hjemmeseier. Lagets kaptein var meget spent da han ikke ønsket å mislykkes etter at han selv tapte sitt poeng på siste hullet. Ryktene går om at han spiller på rosa baller neste år! En av lagets rookies sikret heldigvis det ene poenget som vippet resultatet vår vei.

Bjella henger nå i peisestuen på Bogstad etter at den har vært et år i Aalborg.

Bilder Oslo 2016

Flaggheising

Flaggene står klare på fredag ettermiddag i fantastisk solskinn.

Match 1

Begge lags kapteiner gjør klar for match 1

Danskene klare for match

8 dansker mot 2 nordmenn blir vel ikke helt fair play?

Jørn drive

Jørn og Jens mot Inge og Ingar

match oppstilling

Rookie jonne og veteran Erik mot Jesper og Jacob

JensTrygve

Jens Ove og Trygve skal spille mot kaptein Jan og visekaptein Erik.

kveldssol

Spillerne nyter solen i kveldstimene fredag ettermiddag etter 3 poeng til begge lag

Bestball

Lørdag morgen og klare til Best ball

Sverige

Svensk? Det viser seg at det kan bli en ekstra hyggelig kveld på klubben med 24 spreke jenter i naborommet.

Terje

Garvede nordmenn gir rookie Terje en innføring i Ålborgmatchen

JanDrive

Søndag match nr 1 – Jan

TryggDrive

Søndag match nr 1 – Trygg

Osloklokke

Matchen endte 13 – 11 til Norge og klokken er tilbake i Oslo.

 

 

Oslo vinner 13 – 11

Single matches søndag ender 7 – 5 til Oslo.

samlebilde_sondag

Oppe f.v Henrik Holm, Jesper Brøndum, Erik Kiis, Michael Feiner, Bent Aagard, Søren Svendsen, Jacob Ledet, Jørn Hougaard, Erik Piene, Palle Svankær, Gunnar Skrautvol, Petter Baalstad, Trygg Thu, Inge Fjeldstad, Tim Bye, Stein Oppedal, Per Foseid, Jens Ove Hagen. Nede f.v Jan Petersen, Trygve Sundbø, Jonne Skajem, Jens Grønlund, Palle Ott, Ingar Lae. Oslo hadde Terje Øverland som reserve lørdag.

Den danske kapteinen skapte tidlig ledelse med 1/0 i kamp 1, men med en sterk innsats av begge de norske rookies, så ble det til slutt samme score som i 2015, men med det norske hold som vinnere.

samlebilde_2016

Fourball matches lørdag 3-3

Stillingen er uendret etter dag 2.

Danskene vant klart i første match. Norge vant ganske greit i match 2 og 3.
Det ble deling i match 4 og 6, mens danskene tok match 5 2/0.

Foursome matches fredag 3-3

Stillingen er fortsatt lik etter dag 1.

Hvert lag hadde 1 match hver med solide seire. Ellers var det jevnspilte kamper.
Vi gleder oss til i morgen.

 

Referat 2015 fra Oslo

Matchen ble spilt den første helgen i september. Vi var 12 meget motiverte spillere som fikk en stille overfart med overraskende god mat på Stena-båten.

Vi har hatt bjella trygt plassert i peisestuen i Oslo det siste året, men for 2 år siden spilte danskene skjorta av oss med deres rufsete vær på hjemmebane. Det så ikke veldig lyst ut da vi kjørte ut av båten fredag morgen i øs, pøs regnvær, men det snudde heldigvis fort. Kl. 11 vel fremme på Aalborg golfklubb så skinte solen, og vi fikk den pangstarten vi håpet på.

Etter fredag foursomes står det 4 – 2 i OGK sin favør med flere jevne kamper. Kampene går til hull 16 eller senere med unntak av 1 match som endte 7/5 i OGK sin favør. På kvelden hadde vi våres tradisjonsrike middag med den danske kapteinen i Aalborgs trivelige gater.

Lørdag starter fourball (bestball) og jammen var været tilbake i godt lumsk dansk høstvær. Her var det vind, regn, hagl, og Tors hammer som banket på.

Tidvis var hele banen «casual water», men vi fikk fullført og satte stor pris på noen varmt i klubbhuset.

Danskene tok vare på muligheten etter en solid 4 – 2 seier i Aagk sin favør. Her ble det 3 kamper som tidlig gikk i Aagk sin favør. Nå lå alt til rette for en solid avslutning på søndagen med 6 – 6 etter 2 dager.

Danskene ga oss en fantastisk bevertning i klubbhuset med underholdning og en dessert som kommer til å stå i historie bøkene til vi har 3 dager uten vind i Danmark! En tallerken med bær, karamelliserte nøtter og rødgrøt med fløde som kanskje gjorde oss litt for salige til søndagen. Danskenes Erik Kiis satte punktum med en flott fremføring av Åge Aleksandersens «Lys og Varme».

Søndagens singler ble en spennende affære. Alle våre spillere: Yngve Gundersen, Gunnar Skrautvol, Inge Fjelstad, Tim Bye (visekaptein), Per Foseid, Stein Oppedal, Trygve Sundbø, Ingar Lae, Christian Sommerfeldt, Ole Martin Beck, Erik Piene og Trygg Thu (Kaptein) kjempet til the bitter end. Selv med 2 poeng i OGK sin favør når de 2 siste ballene kom inn var det dessverre 0,5 poeng for lite til å bringe bjella tilbake til Oslo.

Henrik Holm fikk æren av å sikre det nødvendig siste poenget til Aagk i match 9. Peter Pein med sitt følge får ta godt vare på bjella til den skal tilbake til Oslo i 2016.