Ålborgmatchen 2016

Årets match foregikk 2.-4. september i strålende sol alle 3 dagene.

Foursomene fredag ble en jevn batalje og stillingen ble 3-3 etter at alle lagene var kommet inn. Bestballene lørdag ble om mulig enda jevnere så her ble det også 3 poeng til hvert av lagene.

Lørdag kveld hadde Bogstad Country House, ved Siri, stelt i stand et vidunderlig måltid for oss og stemningen ble meget god. Det var nok forhåpninger om å stifte litt mer bekjentskap med de 24 damene i naborommet, men det var tydelig at alle 4 lagene prioriterte en litt tidligere avslutning for å vippe matchen riktig vei i søndagens singler.

I søndagens singler var det Oslo laget som tok føringen. Når de 2 siste flightene var på vei inn så var det behov for 1/2 poeng til Oslo for å sikre hjemmeseier. Lagets kaptein var meget spent da han ikke ønsket å mislykkes etter at han selv tapte sitt poeng på siste hullet. Ryktene går om at han spiller på rosa baller neste år! En av lagets rookies sikret heldigvis det ene poenget som vippet resultatet vår vei.

Bjella henger nå i peisestuen på Bogstad etter at den har vært et år i Aalborg.

Referat 2015 fra Oslo

Matchen ble spilt den første helgen i september. Vi var 12 meget motiverte spillere som fikk en stille overfart med overraskende god mat på Stena-båten.

Vi har hatt bjella trygt plassert i peisestuen i Oslo det siste året, men for 2 år siden spilte danskene skjorta av oss med deres rufsete vær på hjemmebane. Det så ikke veldig lyst ut da vi kjørte ut av båten fredag morgen i øs, pøs regnvær, men det snudde heldigvis fort. Kl. 11 vel fremme på Aalborg golfklubb så skinte solen, og vi fikk den pangstarten vi håpet på.

Etter fredag foursomes står det 4 – 2 i OGK sin favør med flere jevne kamper. Kampene går til hull 16 eller senere med unntak av 1 match som endte 7/5 i OGK sin favør. På kvelden hadde vi våres tradisjonsrike middag med den danske kapteinen i Aalborgs trivelige gater.

Lørdag starter fourball (bestball) og jammen var været tilbake i godt lumsk dansk høstvær. Her var det vind, regn, hagl, og Tors hammer som banket på.

Tidvis var hele banen «casual water», men vi fikk fullført og satte stor pris på noen varmt i klubbhuset.

Danskene tok vare på muligheten etter en solid 4 – 2 seier i Aagk sin favør. Her ble det 3 kamper som tidlig gikk i Aagk sin favør. Nå lå alt til rette for en solid avslutning på søndagen med 6 – 6 etter 2 dager.

Danskene ga oss en fantastisk bevertning i klubbhuset med underholdning og en dessert som kommer til å stå i historie bøkene til vi har 3 dager uten vind i Danmark! En tallerken med bær, karamelliserte nøtter og rødgrøt med fløde som kanskje gjorde oss litt for salige til søndagen. Danskenes Erik Kiis satte punktum med en flott fremføring av Åge Aleksandersens «Lys og Varme».

Søndagens singler ble en spennende affære. Alle våre spillere: Yngve Gundersen, Gunnar Skrautvol, Inge Fjelstad, Tim Bye (visekaptein), Per Foseid, Stein Oppedal, Trygve Sundbø, Ingar Lae, Christian Sommerfeldt, Ole Martin Beck, Erik Piene og Trygg Thu (Kaptein) kjempet til the bitter end. Selv med 2 poeng i OGK sin favør når de 2 siste ballene kom inn var det dessverre 0,5 poeng for lite til å bringe bjella tilbake til Oslo.

Henrik Holm fikk æren av å sikre det nødvendig siste poenget til Aagk i match 9. Peter Pein med sitt følge får ta godt vare på bjella til den skal tilbake til Oslo i 2016.

Referat 2013 i Ålborg

Matchen ble i år spilt i Aalborg 16. til 18. august. Vi reiste nedover med klokken i bagasjen og et meget godt lag som anså oss som favoriter – i hvertfall på papiret. Problemet var at dette papiret blåste bort. Det blåste som det bare kan gjøre i Danmark, kanskje enda litt mer. Vi fikk mildt sagt dårlig betalt for våre lekre høye slag som til vanlig gir så fin lengdekontroll. Danskene, som ofte er smartere enn nordmenn (i hvertfall i Danmark) holdt ballen mellom kne- og hoftehøyde og fikk svært godt betalt på en meget tørr bane.

Vi spilte foursome, fourball (bestball) og singlematcher med 12 på hvert lag. Vi ble hengende etter fra start og klokken ble hengende i Aalborg. Vi tapte faktisk så klart som 15 mot 9. Hans Hiorth ble vår bestemann med 2 ½ poeng. Sterk innsats på bortebane! Undertegnede, kapteinen for OGK skapte 0 poeng og er i faresonen for å bli byttet ut.

Alle var imidlertid enige om at det var en hyggelig tur.

– Per Foseid

Referat 2014 i Oslo

Matchen ble spilt 12.- 14. september under strålende forhold. Dessverre kunne danskene kun stille lag med 8 mann i år (normalt skal være 12). De var forsvarende lag og var ekstra motivert til å bringe den gamle skipsklokken med seg tilbake til Aalborg. Slik gikk det ikke.

Fredag startet med foursomes som Oslo vant komfortabelt 3 mot 1. Fourball (bestball) lørdag ble også vunnet med samme resultat. Før singlematchene på søndag ledet derfor OGK med 6 – 2. Hvis vi da klarte å ta 3 ½ poeng, ville matchen være vunnet. Søndagen kunne ikke blitt bedre: supert vær, 5 matcher vunnet, én all square og vi vant årets Aalbogmatch med i alt 11 ½ mot 4 ½ poeng og klokken er tilbake i VÅR peisestue.

Per Foseid takket av som kaptein etter 17 år og overlot ansvaret til Trygg Thu. Trygg får med seg Tim Bye som vise kaptein. Alle tre vant alle sine matcher og avsluttet, henholdsvis innledet, derfor med stil.

Med det været vi hadde og med den banen vi presenterte reiste danskene hjem søndag ettermiddag ganske fornøyde – tross alt.

Per Foseid