Referat 2013 i Ålborg

Matchen ble i år spilt i Aalborg 16. til 18. august. Vi reiste nedover med klokken i bagasjen og et meget godt lag som anså oss som favoriter – i hvertfall på papiret. Problemet var at dette papiret blåste bort. Det blåste som det bare kan gjøre i Danmark, kanskje enda litt mer. Vi fikk mildt sagt dårlig betalt for våre lekre høye slag som til vanlig gir så fin lengdekontroll. Danskene, som ofte er smartere enn nordmenn (i hvertfall i Danmark) holdt ballen mellom kne- og hoftehøyde og fikk svært godt betalt på en meget tørr bane.

Vi spilte foursome, fourball (bestball) og singlematcher med 12 på hvert lag. Vi ble hengende etter fra start og klokken ble hengende i Aalborg. Vi tapte faktisk så klart som 15 mot 9. Hans Hiorth ble vår bestemann med 2 ½ poeng. Sterk innsats på bortebane! Undertegnede, kapteinen for OGK skapte 0 poeng og er i faresonen for å bli byttet ut.

Alle var imidlertid enige om at det var en hyggelig tur.

– Per Foseid

Referat 2014 i Oslo

Matchen ble spilt 12.- 14. september under strålende forhold. Dessverre kunne danskene kun stille lag med 8 mann i år (normalt skal være 12). De var forsvarende lag og var ekstra motivert til å bringe den gamle skipsklokken med seg tilbake til Aalborg. Slik gikk det ikke.

Fredag startet med foursomes som Oslo vant komfortabelt 3 mot 1. Fourball (bestball) lørdag ble også vunnet med samme resultat. Før singlematchene på søndag ledet derfor OGK med 6 – 2. Hvis vi da klarte å ta 3 ½ poeng, ville matchen være vunnet. Søndagen kunne ikke blitt bedre: supert vær, 5 matcher vunnet, én all square og vi vant årets Aalbogmatch med i alt 11 ½ mot 4 ½ poeng og klokken er tilbake i VÅR peisestue.

Per Foseid takket av som kaptein etter 17 år og overlot ansvaret til Trygg Thu. Trygg får med seg Tim Bye som vise kaptein. Alle tre vant alle sine matcher og avsluttet, henholdsvis innledet, derfor med stil.

Med det været vi hadde og med den banen vi presenterte reiste danskene hjem søndag ettermiddag ganske fornøyde – tross alt.

Per Foseid

Norges lag 2014

norge_2014

f.v Per Foseid, Tim Bye, Petter Dønnestad, Trygg Thu, Yngve Gundersen, Christian Sommerfeldt, Alex Bruusgaard og Erik Piene.